Ciekawe

Wilgoć – problem podczas transportu żywności

Problem pojawiającej się wilgoci w transportach żywności jest powszechny i trudny do wyeliminowania.

Czynnikami sprzyjającymi powstawaniu wilgoci są: deszczowa aura, nieszczelne kontenery, specyficzny rodzaj produktów żywieniowych. Aby eliminować ten problem, który może prowadzić do psucia się żywności, w transportach stosowane są pochłaniacze wilgoci. W przypadku transportu żywności niezwykle ważne jest, aby produkt nie wpływał na jakość i świeżość produktów.

Pochłaniacze wilgoci wysokiej jakości

Olbrzymie zapotrzebowanie na produkty takie jak pochłaniacze stworzyły prężnie działający rynek, na którym bez wątpienia wyróżniają się produkty Dri-Pack.

Pochłaniacz wilgoci Dri-Pack oparty jest na sorbencie mineralnym, który okazał się jedną z najlepszych substancji chłonącą wilgoć. Warto wspomnieć, że jest to materiał naturalny – nie jest on toksyczny. Dodatkowo jego zdolności absorpcyjne sięgają 78% masy własnej – stanowi to dwukrotność tego, co wchłonąć mogą konkurencyjne produkty. Pochłaniacze Dri-Pack działają znacznie dłużej od innych produktów dostępnych na polskim rynku. Jest to od 45 do nawet 90 dni! Jakie właściwości posiada jeszcze ten produkt? Przede wszystkim nie ma on zapachu. Opakowanie pochłaniacza jest niezwykle wytrzymałe, odporne na uszkodzenia i ścieranie. Opakowanie wykazuje taką samą trwałość zarówno na sucho, jak i po przypadkowym zalaniu.

Previous ArticleNext Article